Специалисти ще обучават бъдещи майки и бащи в родителски умения

Предоставят пакет от услуги по проекта "Равен шанс за всички деца"

Добричката община ще предостави пакет от здравни, социални, образователни и други услуги на родители и деца от уязвими етнически групи. Подкрепата най-вече за ромската общност е в рамките на проекта "Равен шанс за всички деца", за който е осигурен финансов ресурс от близо 798 000 лева чрез Министерството на труда и социалната политика, съобщиха от кметската управа, пише БТА.
Специалисти ще обучават бъдещи майки и бащи в родителски умения. Училището за родители ще дава повече знания за нуждите на новороденото, за подходящата семейна среда, за стандартите за ранното детско развитие. Ще бъде открит Център за ранна интервенция на уврежданията при децата и за всяко ще бъде осигурена индивидуална подкрепа. Мобилни екипи ще консултират семействата в риск на място.
Общината вече отправи покана за избор на специалисти, които ще предоставят услуги в рамките на проекта. Кандидатите за социален работник и медиатор за предоставяне на услугата "Интеграция на децата в детските градини и в предучилищните групи и класове" в Общностния център в село Стефаново могат да подадат документите си до 8 септември. Новият общностен център търси и социален работник-координатор, като крайният срок за
кандидатстване е същият.