Валери Симеонов: Ще имаме сериозно присъствие в следващия парламент

Лидерите на НФСБ и ВМРО са поставили въпроса за „Правителство на спасението"

"Безспорен е успехът на формацията и патриотичния фронт ще присъства със сериозна група в парламента", бяха първите думи на съпредседателят на НФСБ и коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов.

Той, заедно с лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, дадоха пресконференция днес в клуба на Българската телеграфна агенция. По думите му е бил поставен въпросът за съставяне на „Правителство на спасението“, изградено на базата на решаването на основните проблеми на страната.

Красимир Каракачанов от своя страна коментира, че това е единствената коалиция в България, и в последните 25 години, която няма нужда от обяснения. "Това е стара идея на всички избиратели и най-накрая се узря за идеята да се консолидират патриотичните формации на България. В четвъртък ще бъдат представени още 11 партии и организации, които са с патриотична насоченост", съобщи г-н Каракачанов. Той допълни, че като се изключи „Атака“, всички са се консолидирали.

Валери Симеонов заяви, че акцент в тяхната програма е икономическото възраждане на страната, тъй като то е в основата на цялото обществено и икономическо развитие. "Това ще се постигне чрез насърчаване инициативността на българина и българския бизнес, както и освобождаването от хватката на нормативните ограничения. А те са страшно много. Повярвайте ми, казва ви го бизнесмен. Ограниченията тук са по-крайни и по-строги, отколкото в Германия. Държавата трябва да насърчава производството - в селското стопанство и туризма. А и не само... Открояваме в програмите си и решаването на демографската криза чрез премахване на порочно организираната система за социални помощи, която толерира отделни групи на етническа основа. Говоря за циганската общност. Образованието също е в криза...", добави Симеонов.