Бургазлия отнесе три години затвор за грабеж на 300 лева


Наказание три години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще търпи Валентин Карев, след като бе признат за виновен в извършването на грабеж. То е наложено с одобреното днес от Окръжен съд – Бургас споразумение за решаване на наказателното му дело.
С постигнатото между Окръжна прокуратура – Бургас и Карев споразумение той се признава за виновен в това, че на 01.08.2013 година около 02,00 часа в село Баня, община Несебър, при условията на опасен рецидив, в частен дом, отнел чужди движими вещи- сумата от 300 лева от владението на възрастен мъж с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплашване.
С подписа си под споразумението Карев декларира, че разбира последиците от приключване на делото по този ред като влязла в сила присъда и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.
Съдебният състав намери предложеното споразумение като непротиворечащо на закона и морала и го одобри. Съдът прекрати наказателното производство срещу Карев. Актът му е окончателен.