Дрогиран ученик, убил дядо при грабеж, моли за по-лека присъда

Убих го, защото го мразех, каза младежът

Непълнолетен, пребил до смърт възрастен мъж за 11 лв, поиска по-лека присъда. Той е осъден на  8 години затвор след като е признал вината си и делото е минало по съкратеното следствие. Присъдата трябва да бъде изтпъряна в поправителен дом. Убиецът и неговият защитник смятат, че наказанието е несправедливо и обжалват в Бургаския апелативен съд присъда от Сливен. Младежът е извършил кървавото дело под въздействие на наркотици.

На 17 януари предварително се снабдил с дървен кол и тръгнал към къщата на жертвата си в село Драгоданово, община Сливен. Той познавал възрастният мъж и знаел, че се страхува от предишни набези. Прокурорът обясни, че подсъдимият е проявил престъпна упоритост, като многократно е нанесъл удари по главата на възрастния мъж, независимо че той е бил паднал и молел за милост. Не се поколебал и да претърси дома на жертвата си, коментира още държавният обвинител и настоя присъдата да не бъде променена. До месец Апелативния съд ще излезе с решение по жалбата.

Момчето е ученик в Професионална гимназия по механотехника в Сливен.

Преди да извърши убийството, същия ден след полунощ ученикът се е опитал да влезе в друга къща, но собственикът, също възрастен мъж, се обадил на познат. След това е влязъл в друг имот, собственост на семейство инвалиди. Прибирайки се към дома, около 5 часа сутринта, ученикът видял дядото в двора на къщата му. Взел дървен кол и го убил.