Спасител строши челюстта на непослушен поляк в Приморско

Туристът отнесъл кроше, защото се къпал на червен флаг


Морски спасител се озова в ареста, след като строши челюстта на полски турист. Екшънът се разигра на плажа в Приморско вчера. Повод за боя станал инатът на летовникът, който отказал да изпълни нарежданията на спасителите.

25 годишният чужденец имал лошия късмет да отиде на плаж в най-неподходящото време. На ивицата се развявал червен флаг, а морето било ужасно бурно. Въпреки опасните вълни, полякът Гаечек Дариус решил да се къпе и смело влязъл в морето. Той не искал и да чуе спасителя, който упорито се опитвал да го извади от водата. Между двамата последвал страшен скандал, който прераснал скоро в бой. Твърдо решен да предпази туриста, спасителят започнал да го налага, за да го вразуми. Едно от крошетата попаднало в лицето на туриста и строшило челюстта му. 

 На следващия ден Дариус се оплакал в полицията. Той обяснил, че след инцидента е посетил болница в Бургас, където бил прегледан и освободен за домашно лечение.
Извършителят на деянието - 20 годишният И.П. от Хисаря, е задържан за 24 часа.

Това не е първият инцидент, при който спасители ступват непослушни туристи. Само преди месец отново на плажа в Приморско Приморско охранители, отговарящи за реда на Южната ивица набиха двама руснаци. Чужденците отнесоха бой, защото се забавляваха да трошат чадърите и шезлонгите.