Постоянен арест за фалшификаторите на сирийски паспорти

Крими

27-08-2014, 15:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Два печатници в Пловдив бълват фалшиви паспорти за сирийски бежанци

Делото се гледа при закрити врати заради използвани СРС-та

Пловдивският районен съд взе мярка "задържане под стража" спрямо двамата основни организатори на подготовката на фалшивите сирийски паспорти Георги Иванов и Христо Лозев, съобщиха от пресцентъра на съда.

За техните помагачи Цветан Бабаджанов, Аспарух Щерев, Пею Марков и Танчи Лозева, майка на Христо, магистратите решиха, че ще бъдат пуснати срещу парична гаранция от 3 хиляди лева. Нямало опасност те да се укрият, за разлика от основните две лица в схемата за нелегални международни документи Георги и Христо, които вече имат предишни присъди.

Срещу подсъдимите са повдигнати обвинения по чл. 308 ал.7 от НК, затова, че за периода от юли 2014 г. до 23 август в Брацигово, Карлово и  Пловдив в съучастие с Аспарух, Христо, Цветан, Пею като извършители Георги Иванов като подбудител и помагач и Танчи Лозева като помагач, са изготвили, държали и укривали материали, предмети и оръдия, за които са знаели, че са предназначени и са послужили за съставяне на неистински официални документи – чуждестранни сирийски паспорти.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че и Цветан, Аспарух, Пею са извършили деянията, в които са обвинени, но по отношение на тях не е налице реална опасност да се укрият или да извършат престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3 – дневен срок пред Окръжен съд.