Цветан Цветанов: Правителството на Орешарски проспа 2013 година

"Нека другите политически формации да имат джентълменско поведение", призова Цветанов на пресконференция в Плевен

Цветан Цветанов благодари на областната структура на ГЕРБ – Плевен за това, че са били първата структура която е попълнила всички документи, които се изискват за регистриране в Общинската избирателна комисия. „С тази регистрация те правят много ясна заявка за резултат, който очакваме и за целта, която си поставяме в предстоящите избори".

Той допълни, че партията се стреми към убедителна победа, а самият факт че Цецка Цачева е водач на листата означава, че гражданите в Плевенска област могат да се гордеят. „Защото това, което направИ тя в 41-то Народно събрание, като председател на парламента, и това, което се видя през 42-ят парламент – всеки може да направи разликата“, заяви г-н Цветанов.

„2013 годината беше времето, което беше проспано от правителството на Пламен Орешарски, за да подпишат споразумение с Европейската комисия, за да се усвояват средства по новия финансов програмен период. Говорим за 32 млрд. лева, които са в новия финансов период. Но за съжаление, заради тази некомпетентна политика, която водеха в последната година и два-три месеца, кметовете са най-потърпевши, защото 2014 и 2015 година реално ще бъдат нулеви“, заяви Цветан Цветанов.

Чрез медиите той призова хората да упражнят правото си на глас, защото само високата избирателна активност ще гарантира стабилността на страната.

„Надяваме се всички водачи на другите политически формации да имат джентълменско поведение“, заяви Цветан Цветанов. Той коментира и въпросът с двойните секции в чужбина и каза, че това би дало възможност на много българи в чужбина да упражнят своето право на глас.