Строят копие на кафенето от сериала "Приятели" в Ню Йорк

Последният епизод бе гледан от 52,5 милиона телевизионни зрители

20 години след излъчването на първия епизод от сериала "Приятели", временно копие на неговото митично кафене ще бъде построено в Ню Йорк за радост на феновете, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Оранжево канапе, зелено кресло, стена от тухли - нищо няма да липсва в заведението "Сентръл пърк", което ще отвори врати от 17 септември до 18 октомври в южен Манхатън.

Посетителите няма да могат да беседват с персонажите от сериала - Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос, но ще могат да се настанят удобно в канапетата, за да изпият чаша кафе, да участват в конкурс, да си направят снимки и дори да послушат "Smelly Cat" - песента, написана и изпълнена от Фийби в сериала. Актьорът Джеймс Майкъл Тайлър, който изпълнява ролята на бармана Гюнтер обаче, ще се появи в кафенето.

В САЩ първият епизод от сериала "Приятели", който постигна огромен успех в целия свят, бе излъчен на 22 септември 1994 г. от телевизия Ен Би Си. Зрителите проследиха 10 сезона на сериала, който слезе от малкия екран на 6 май 2004 г.

Последният епизод от "Приятели" бе гледан от 52,5 милиона телевизионни зрители. Действието се развива в Манхатън, но сериалът е заснет в Калифорния - в студиата на "Уорнър брос" в Бърбанк, с изключение на заснетия в Лондон финален епизод на четвъртия сезон.