Слоница надушила отровата в зоопарка

Градината с животни отново е пълна с посетители

Столичният зоопарк отново е  пълен с посетители. Той отвори врати, след като няколко дни остана заключен заради смъртта на седем животни. Проверка на експерти установи, че причина за смъртните случаи в зоопарка е наличие на пестициди в храната. Заразените количества са отделени и не се дават на други животни, увериха от зоологическата градина.

В съботния ден посетителите в зоопарка бяха много повече, отколкото в петък. Най-много посетители бе събрала камилата Мая, чийто статус е "критично застрашен". Причината за "диагнозата" обаче не е в това, че е болна или яла храна с пестициди, а че видът й е на изчезване. Слоницата също се радва на особена почит и интерес. Тя е герой - оцеляла е, тъй като е отказала да яде от пестицидната храна и това е бил сигналът, че има нещо отровно в нея, пише "Стандарт". Тепърва ще се разследва чия е вината за откритата отрова във фуража на животните. Резултатите от общата проверка на Агенцията по безопасност на храните все още не е приключила.

В петък вечерта кукленият театър "Слон" изнесе представление в зала "Хищник". С него бяха компенсирани най-нетърпеливите гости на зоопарка, които всеки ден пишеха на шефа на градината, с въпрос кога ще видят отново животните. На тържеството присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова.