Три партии са се регистрирали досега за изборите в РИК Стара Загора

Приемът на документи приключва във вторник

Коалиция АБВ, Български национален съюз – Нова демокрация и ДПС - тези три политически сили са внесли до момента листите си в Районната избирателна комисия в Стара Загора.
На 23 август стартира приемът на документи за регистрация на кандидатите за народни представители от 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район.
Кандидатдепутатската листа на Българският национален съюз – Нова демокрация беше внесена в петък следобяд, съобщи ТВ Стара Загора. В нея има шестима кандидат-депутати. Водач на листата е Петър Русев Петров, следван от Янка Делчева Фъртунова.

Втората политическа сила, чиято листа регистрира РИК-Стара Загора, е на коалиция ПП АБВ, Българска партия либерали, Обединен блок на труда и ФАГО.
Регистрацията им е извършена на 28 август. Водач на листата е проф. Иван Станков - ректор на Тракийския университет и министър на земеделието в служебния кабинет на Марин Райков. Втора е д-р Фани Михайлова, следвана от още девет млади кандидати.

Първата политическа партия, която регистрира кандидатдепутатската си листа в Стара Загора, е ДПС. Водач е Делян Пеевски, който бе начело на листата на ДПС в Стара Загора и за предсрочния парламентарен вот на 12 май миналата година. Втори е досегашният депутат на Движението от 27-ми Старозагорски избирателен район Халил Летифов. Предложените кандидати за депутати в листата на ДПС са девет.

Районната избирателна комисия ще приема документи за регистрация на кандидатските листи до 17:00 часа на 2 септември.