Хотелиери цакат туристи с такси за климатик и телевизор

Паркингът струва повече от нощувката

В края на сезона хотелиери масово цакат туристите с такса „климатик” или налог за телевизор. Понякога двете екстри дори вървят в комплект, само, че туристът разбира чак в края на почивката си. В редакционна поща пристигна сигнал от пловдивчанин, който твърди, че е бил измамен. Ето какво пише летовникът:
„Резервирх през интернет сайт стая в приличен малък хотел за двама и платих 50% от сумата по банков път. Когато пристигнахме с жена ми доплатих остатъка. Офертата бе доста изгодна -34 лв. стаята на вечер или 238 лв. за цяла седмица. Страхувах се, че има някаква измама и до последно очаквах неприятна изненада. Или, че хотела няма да го има, или, че ще е мизерно. Но всичко изглежзаше повече от перфектно. Не можехме да повярваме на късмета си. В крайна сметка усещането ми, че им нещо гнило се оправда”, пише туристът. Неприятната изненада дошла в последния ден от ваканцията. Когато семейството си тръгвало, на рецепцията любезно ги информирали, че дължат още 77 лв. Допълнителната сума се формирала от две таски – за ползван климатик и телевизор. „Ползвали сте климатик, който струва 6 лв на ден и телевизор, за който таксата е 5 лв на ден”, обяснила рецепционистката.
Въпросните такси обаче ни били обявени никаде, нито пък фигурирали в ценозписа с допалнителни услуги, твърди туристът.
Много от хотелите пък начисляват такса „паркинг”. Местата за паркиране са на крачка от хотелит, но вече има практика за тях да се плаща допълнително. Цените започват от 7 лв на ден и могат да стигнат до 25 лева. Понякога се стига до парадокса паркингът да излиза по-скъпо от наема за стаята.