Туристи искат обезщетения заради студени басейни и пържен боб

Хитри чужденци изнудват хотелиери за безплатна почивка

Хитри западняци задминаха по тарикатлък легендарния Ганьо Балкански. Хотелиерите в Слънчев бряг са пропищели от тарикати, които ги заливат с измислени жалби, само и само да почиват без пари на нашето море.

Схемата е проста и определено работи! Туристите от класата на „Бай Ганьо” са вечно недоволни и мрънкат за всичко. Скандалите започват още с настаняването. „Чували сме всякакви бисери -стаята е малка, етажът ми е висок, имам клаустрофобия и не мога да ползвам асансьор. Изобщо измислят се всякакви доводи, които уж са провалили почивката на „недоволните”. На втория ден започват да плашат, че ще се оплачат в пресата като се приберат, а на третия директно си искат парите. Правили сме експеримент и сме връщали сумата. Обаче те не си тръгват. Остават си до края на безплатна почивка и повече не им чуваме гласа”, разказа Стефан Колев, който работи от дълги години като управител на един от най-големите хотели в Слънчев бряг.
Тарикатите от Западна Европа напоследък са измислили нов номер. Те искат обезщетения в кеш и веднага, защото водата в басейните им била студена. Англичаните пък недоволстват масово от храната. Специално за тях сутрин на закуска във всеки хотел се поднася боб, по изрично настояване на туроператорите. Те обаче недовостват, че боба ни бил пържен, както го обичали , а варен. Това според туристите от Острова било достатъчно основание да получат толкова пари, колкото са платили за цялата си почивка заедно със самолетните билети.