Обявяват местата за двете нови детски градини

Още не е приключил конкурсът за директори на детските заведения

Днес, 1 септември, общината обявява свободните места за всички възрастови групи в двете нови детски градини в Стара Загора - ЦДГ 5 „Мечо Пух" и ЦДГ 6 „Камбанка".

Родителите ще могат да проверят статуса на детето си и ще могат да редактират данните в заявлението за прием до 12 септември 2014 г. включително. Това става на специализирания сайт за прием в детските заведения, в раздел „Предстоящо класиране" - (https://priem.starazagora.bg/baby/g/expectingrating.php ), в списъка „Участници в класирането".

В класирането на 15 септември 2014 година ще участват всички, в чиито заявления за прием е избрана начална година за участие в класиране 2014 г. или по-рано, разясняват от общината. В него няма да бъдат включени заявления, в които началната година е от 2014 г. нататък. Не е необходимо да бъдат променяни заявленията, регистрирани с начална година за участие в класиране 2013 г., или по-рано. Те участват във всички класирания от годината, посочена в заявлението, докато детето бъде класирано или навърши максимална възраст за прием в детска градина.

Крайното класиране зависи от броя точки, събрани от отбелязаните в заявлението критерии, които включват още трудовата заетост на заявителя и входящия номер.

Класираните деца трябва да бъдат записани в срок до 30.09.2014 год. включително в детската градина, в която са класирани.

Вчера изтече срокът за приема на документи в конкурса за директори на двете детски заведения.