Модернизират "Възраждане" с европейски пари

Мисия Бургас

01-09-2014, 13:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Близо 100 000 души са посетили пясъчния фестивал в Бургас

Общината готова за кандидатстване през новия период 2014-2020 г.

 Община Бургас изготви инвестиционни проекти за модернизация на един от големите си жилищни комплекси – “Възраждане”. 

Акцентите в тях са свързани с предложения за цялостна концепция на мобилността, включително предложения за промяна в организацията на движение във вътрешността на територията, рехабилитация на уличните платна, тротоарни настилки, обособяване на места за паркиране, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания. Предвижда се рехабилитация и предложения за нови решения за улично озеленяване, енергоефективни решения за уличното осветление, внедряване на иновативни решения за оползотворяване на дъждовната вода, използване на алтернативни източници за генериране на енергия, мерки за управление на отпадъците, създаване на условия за ефективно включване на местната общност при намирането на решения за обновяване на междублокови пространства. 
Това, че Община Бургас има в наличност готовите проекти за к-с “Възраждане”, я прави напълно готова да кандидатства за европейско финансиране през новия програмен период 2014 – 2020 г.
“Вярвам, че с доказания си административен капацитет и висока успеваемост в материята на европейските проекти, ще успеем да привлечем значителен ресурс не само за “Възраждане”, а и за другите ни големи жилищни комплекси”, каза кметът Димитър Николов.
Изготвят се инвестиционни проекти още за “Меден рудник”, Централна градска част, парк “Езеро” и др. За тази цел бяха спечелени около 1 400 000 лв., които се използват "В подкрепа на инвестиционната програма на Община Бургас за 2014- 2020 г.", съгласно договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/5-02/2012/029 по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.