Елена Иванова: По-малко бар кролове това лято в Слънчев бряг

Българските туристи останали верни на родното море

Това лято от Съюза на собствениците в най-големия курорт у нас отчитат значителен спад на бор кроловете на чужденци в комплекса. Заедно с тях се оказва, че са намалели и случаите на постарадали гости на Слънчев бряг от така нареченият балконинг. това сподели председателката на Съюза на собствениците - Елена Иванова.

По думите й, лято 2014 ще завърши успешно, въпреки че следствие на кризата между Русия и Украйна, хотелиерите са претърпели трусове. "Имаше туристи и от двете държави, както всяка година, но все пак кризата се усети значително. Спад на посещенията е отчетен. При обощаване на данните за сезона ще стане ясно и с колко", обясни г-жа Иванова.

От друга страна българските туристи са се оказали верни на родното Черноморие и това лято най-вероятно ще бъде отчетен ръст на посещенията от страната в курортния комплекс. 

"Българите по италиански модел почиват основно през август. Това беше пиков месец за Слънчев бряг. Сега очакваме още групи до 15 септември, тъй като от 10-ти този месец започват и големите намаления в хотелите", каза още Елена Иванова.