Петко Арнаудов напуснал горското в Царево

Петко Арнаудов е напуснал поста директор на държавното горско стопанство в Царево. Това обяви преди минути зам.-министърът на земеделието проф. Георги Костов на пресконференция в Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
Пред OFFNews Петко Арнаудов не пожела да коментира мотивите за оставката си, но уточни, че напускането на поста няма общо с това, че прокуратурата ще бъде сезирана по казуса със застрояването на "Корал".
По думите на Костов Арнаудов е вече служител в горското стопанство в Ново Паничарево, но по телефона Арнаудов каза, че в момента води преговори за работа там.
Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов беше назначен за директор на Държавното горско стопанство в Царево. Управлението му стана популярно с емблематичното беззаконие „Златна перла“ (вилното селище до с. Варвара, в границите на природен парк „Странджа“, което бе построено без задължителната екооценка и години по-късно съборено).
Георги Костов също не обясни мотивите за напускането на Арнаудов от поста си в горското стопанство в Царево.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен