Жълтата зона за паркиране в София остава безплатна

Кметът на София Йорданка Фандъкова отхвърли твърденията, че жълтата зона за паркиране в града ще бъде платена

"Жълтата зона, знаете, е идея, която беше въведена още при предишната промяна в наредбата. Тя се прави, за да може на определени места по-натоварени от гледна точка на паркирането, да инвестира Центъра за градска мобилност, да подреди паркирането - това, което направихме на Трета градска болница и вече се вижда и ефектът, и резултатът. Така че категорично жълтата зона е безплатна, ще остане безплатна поне до тогава, докато това зависи от мен", заяви столичният кмет.

След 15-и септември ще продължат ремонтите в четири детски градини и едно училище в столицата, но учебният процес няма да бъде нарушен, съобщи още Фандъкова, цитирана от БНР.

"Прави се всичко възможно да приключат в срок. Ако някъде все пак останат някакви непредвидени дейности, директорите са достатъчно опитни, за да направят организацията така, че да не пречи на учебния процес. Това е важно и също така обаче е важно да подобряваме условията и да се възползваме от всеки един лев както от данъкоплатците от бюджета на Столичната община, така и с европейски средства. В 26 училища и детски градини се прави енергийна ефективност с европейски средства по Фонд "Козлодуй", така че при всички случаи правим всичко възможно да създадем една по-добра организация."Снимка на Деня

Щрихи от Плевен