Община Раднево ще назначи 5 младежи по програмата "Старт на кариерата"

Младежите трябва да са ненавършили 29 години до 30.09.2014г. включително

Работа ще им бъде осигурена в дирекциите "Обществени поръчки", "Териториално и селищно устройство, стопанска политика и общинска собственост", "Финансово стопанска дейност и управление на собствеността""Евроинтеграция и стратегическо планиране","Социална политика".

Изискваните образователни специалности са икономика; администрация и управление; Архитектура, геодезия и строителство; право; социални дейности.
Минималните изисквания за достъп на кандидатите за участие в подбораса да са младежи до 29 ненавършени години до 30.09.2014 г. включително; да притежават висше образование, съответстващо на необходимото, посочено от работодателя за заемане на конкретното работно място; да бъдат регистрирани в дирекциите „Бюро по труда” като безработни или
заети; да не притежават трудов стаж по придобитата от висшето образование специалност.
Документи, които лицата задължително следва да представят в дирекции “Бюро по труда” в срок до 30.09.2014 г. при кандидатстване, с оглед допускане до участие в подборса заявление за включване в програмата с посочване на ведомствата, за които кандидатстват и работните места, по образец, публикуван на интернет-страницата на Агенцията по заетостта; автобиография (Европас формат); документ за завършено висше образование (копие от диплома или един от
следните документи: уверение или академична справка, издадени от съответното висше училище). Кандидатите, завършили висше образование в чуждестранни висши училища, следва да представят удостоверение за признаване на придобитото висше образование от МОН; документ за правоспособност (ако работодателят е поставил такова изискване при обявяване на работното място).
Всяко лице може да кандидатства едновременно за три работни места, но до две работни места при един работодател по Програмата.
Към интервю за започване на работа се насочват кандидатите, които притежават висше образование по специалности, посочени от работодателя или по специалности в професионалното направление, посочено от работодателя и отговарят на допълнителните изисквания за владеене на чужд език и компютърна грамотност, посочени от работодателя.