ММА-бойци спират дъжда на 7 септември в Пловдив

Спорт

03-09-2014, 13:25

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

За първи път! Профи гала-вечер по ММА на открито

За първи път ще гледаме ММА на открито

Над 10 хиляди фенове на бойните спортове ще гледат ММА-шоуто на открито

6 двубоя ще разтърсят стадион "Пловдив“ в нощта на MMA GRAND ARENA на 7 септември от 20,30 часа. За първи път грандиозното шоу ще се проведе на открито, като входът ще е свободен.

Организаторите на шоуто Янислав Герчев и Иван Запрянов от MMA - клуб "MMA Arena Plovdiv“ очакват в неделя на стадиона да се съберат над 10 хил. фенове на бойните спортове под тепетата. Все още има доста хора, които смятат, че това е просто някакъв вид бой, но чрез такива спектакли ние искаме да покажем, че това е спорт, който се практикува от интелигентни хора, казаха организаторите. Когато си в клетката не може да разчиташ само на мускули, трябва да използваш правилната стратегия, а за това трябва акъл, допълниха те.

След консултация с водещи метеорологични сайтове, ММА-бойците се надяват в неделя да не вали. За да се осигури по-добра видимост за всички фенове, галата ще бъде излъчвана на живо на две видео стени. Организаторите завиха, че основната цел на спектакъла е масовото популяризиране на смесените бойни изкуства сред младите хора в Пловдив, а не печеленето на пари. Те отправиха и своите благодарности към общината, която им оказва голяма подкрепа и стимулира развитието на бойните спортове в града.

"Гвоздеят на вечерта“ ще е в категория до 70 кг., където един срещу друг ще излязат двама бойци, които до този момент нямат загуба в кариерата си. Валентин Бенишев, една от най-атрактивните звезди в смесените бойни изкуства, ще защитава честта на България в двубой срещу ръмънеца Дину Букалет.

По време на събитието в специални кутии ще се събират пари за 9-годишния Тони Панайотов, който страда от детска церебрална парализа. На Тони му предстои операция в Сърбия следващия месец и затова е нужно да се събере определена сума, обяви Иван Запрянов. Професионалните бойци ще заявят и своята морална подкрепа за бившия футболист Аян Садъков, който също страда от тежко заболяване.