Патриотите:За първи път са взети мерки срещу манипулирания вот

Симеонов, Каракачанов и Велев се срещнаха с вътрешния министър

"Останахме с впечатлението, че чукаме на отворена врата. Това казаха лидерите на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Григор Велев след срещата си днес с министъра на вътрешните работи.

Поводът за срещата бе проблемът с купуването на гласове по време на избори у нас и мерките, които предложиха от Патриотичния фронт за справянето с тази порочна практика.
Валери Симеонов посочи част от мерките, необходими за осигуряването на честен вот - изчистване на избирателните списъци от „мъртви души”, дежурни прокурори с публични контакти за директни сигнали от граждани в изборния ден, контрол върху циганските тартори и заложните къщи.

„Трябва да се възстанови и регистрацията по местоживеене. Сега уседналостта не се контролира и има случаи, в които 147 човека са регистрирани на един адрес”, допълни още Симеонов. Той бе категоричен, че няма нерешими проблеми.

„Ако искаме да решим проблема с купуването на гласове, нека се махнат номерата от бюлетините. Така неграмотните избиратели, предимно цигани, ще се объркат”, каза Красимир Каракачанов.

„Не можем да бъдем спокойни за предстоящите избори, но за първи път виждаме набелязани мерки за противодействие срещу манипулирания вот”, каза още Каракачанов.

МВР вече е предприело действия - за тези избори се готвят съвместни комисии между Прокуратура, ДАНС и МВР, които ще оперират по места. Ще има и телефони за сигнали, които ще работят на централно и местно ниво, съобщиха от Патриотичния фронт след срещата и заявиха, че те ще съдействат при популяризирането на тези мерки, които целят да ограничат купения и контролиран вот.