Цветанов: Стабилност и работни места

ГЕРБ представи управленската си програма

"ПП ГЕРБ е единствената, която ще представи управленската си програма. В местната и изпълнителна власт постигнахме да имаме център-дясно управление, да градим България. ГЕРБ си направи изводи и за грешките и слабостите, които имаше през всички тези години". Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ при представяне на основните акценти от предизборната програма на партията.

„За тези 8 години успяхме да спечелим доверието на гражданите и да го запазим. Направихме това в условията на управление и опозиция и днес повече отвсякога България се нуждае от стабилно управление. За да има стабилност, трябва да има сигурност днес и за следващите години. Стабилността е да има работещи институции, да се създават повече работни места, гражданите да виждат своята перспектива за своя личен и професионален живот”, заяви Цветанов.

Той посочи, че за последната година България загуби много. "Посока, доверие на европейските ни партньори, на евроатлантическите ни партньори, България се отклони от пътя за европейско развитие като страна-членка на ЕС”, каза още Цветанов.

„Управлението не е самоцел. Разбираме го като форма на действителна възможност да реализираме политически и управленски решения в център-дясно”, подчерта Цветан Цветанов.

Владислав Горанов: Да спрем да трупаме дългове

"Основна задача на едно бъдещо стабилно управление е да подреди публичните финанси, да върне стабилността в тях, за да спрем да трупаме дългове, които се пишат на сметката на следващи поколения". Това каза финансовият експерт от ГЕРБ Владислав Горанов при представяне на основните акценти от предизборната програма на партията. Той добави, че има проблеми с приходите. „Заявките на предходните управляващи, че знаят как да се справят с този проблем, доведоха до безпрецедентни нива на дефицит. Смятаме, че обединението на НАП и Агенция „Митници” е добро решение в тази посока. Подобряването на координацията между отделните звена ще даде възможност да се избегне до голяма степен възможността за кражби, укриване на данъци и контрабанда. Целта не е да спестим средства, а да увеличим ресурса на държавата да събира приходите си”, поясни той.

Томислав Дончев: Време е за работа и реформи

"Време е отново за работа и е време за реформи. Да заменим задкулисието с прозрачност, незнанието с експертиза, хаоса със стабилност". Това каза евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев при представяне на основните акценти от предизборната програма на партията. „При нас няма нужда от въпроса „Кой?”, защото е ясно кои сме, ясно е кой носи цялата отговорност за всичко сторено и несторено. Днес сме по-силни, по-можещи и по-мъдри от вчера. Влизаме в битката за властта не заради самата власт, а защото знаем правилния път и имаме силата да го извървим”, посочи Дончев. Според него е необходима е обществена и политическа среда, в която истината е ценност, в която да се говори с аргументи. "Среда, в която лъжата да се наказва, в която има памет, отговорности. Промяната започва с това самите ние да бъдем на висотата на собствените си цели и принципи, да говорим истината, дори когато всички останали лъжат, да следваме разума и да излъчваме сигурност и спокойствие. Днес ще гледаме напред, а не назад”, допълни той.

Като основни стратегически цели Дончев посочи усилията за подобряване на демографската картина, гарантиране на международната сигурност на страната и запазване на геополитическата ориентация. „Социалната политика не е патент само на социалистите, както и реформите не са само за Реформаторите. Реформите не са извънредно събитие, те са част от ангажиментите на един добър управленец. Започваме със самото държавно управление, от императива на доброто управление като принцип. Продължаваме с гражданското участие като норма и стигаме до електронното управление като метод. След това трябва да продължим с енергетиката, социалната сфера, здравеопазването, образованието и да приключим, а защо не да започнем с истинската фискална децентрализация”, каза още Томислав Дончев.