‎Младоженци сключиха брак под звуците на народна музика

Първа фолклорна сватба в Казанлък

В Казанлък вече стана факт първата фолклорна сватба. Мариела Бъчварова, вече Попова и Стоян Попов сключиха брак с уникален ритуал с фолклорен ансамбъл. Младоженците си казаха заветното "да" под звучите на народна музика и с българските традиции в Ритуалната зала на Община Казанлък.
Танцьорите от НЧ „Жар 2000" станаха част от фолклорната сватба на щастливите младоженци, като извършиха ритуала по забулване на булката, пременена под автентично червено було, както и разбулването от кума с лозови пръчки, пише Kazanlak.com
Мариела и Стоян направиха всички свои гости и приятели съпричастни на фолклорен сватбен спектакъл, като така доказаха по красив и достоен начин, че българското е техен корен, идея и самосъзнание.
На първите младоженци, пожелали да сключат брак с фолклорен ритуал, бе дарена и специална символна торбичка, в която да сложат най-важните неща, а именно – здраве, щастие, изобилие, и разбира се, един ден тази мъничка и символна торбичка да присъства и на кръщенката на първата им рожба!