Една жалба вече е постъпила в РИК

11 са водачите на листи, които са добруджанци

Местата по СИК са разпределени в зависимост от това коя политическа партия какви ръководни места ще заеме във всяка една от тях, като са издадени и решения, коментира за радио „Добруджа" председателят на РИК Диана Далакманска.
129 са избирателните комисии, които ще работят в деня на изборите в Добрич. В РИК все още тече процедура по назначаването на комисиите в другите общини на областта. Политическите партии и коалиции, които ще бъдат представени в СИК са ГЕРБ, Коалиция „БСП –лява България", ДПС, АТАКА, Реформаторски блок и Коалиция ББЦ. Разпределението на ръководните места в тях е 50 на 50% за ГЕРБ и Коалиция „БСП –лява България", а за останалите партии ще става в зависимост от методиката определена от ЦИК. Те са различни във всички общини, защото и броят на избирателите в тях е различен, уточнява Далакманска.
11 са водачите на листи, които са добруджанци. Един от тях е от Добричка община има и един водач от Балчик.
Избирателните списъци, в техния окончателен вариант, трябва да бъдат изнесени на 20 септември, 14 дни преди вота, уточни Далакманска. Една жалба е постъпила в РИК, до момента. Тя е от вчерашния ден и касае разпространение на политически дипляни в централната част на града. Преди официалният старт на кампанията, това е непозволено от закона. Председателят на РИК Диана Далакманска се опасява, че ще има случаи на купуване на гласове в предстоящата кампания, предвид онова, което се случи на предходните избори. Няма да има гласове от чужбина, които да бъдат приобщени към нашия избирателен район в деня на вота, каза още Далакманска.