Над 100 казанлъчанчета прекараха лятото си в библиотеката

Над 900 посещения регистрира детският отдел на "Искра"

 Над 100 деца участваха в тазгодишното четвърто издание на Лятната академия в библиотека „Искра” в Казанлък,  каза  директорът на библиотеката Анна Кожухарова.

През месеците юли и август за 43 дни те са регистрирали 972 посещения в организираните от Детски отдел мероприятия. Заниманията на децата бяха реализирани както в централната сграда на библиотеката, така и по филиалите в града.

Сред начинанията инициирани от библиотекарите са запознаване със спецификата на работа на отделите и филиалите на казанлъшката библиотека, филмов маратон и прожекции на анимационни и игрални филми, попълване на читателски дневник и запознаване с творчеството на български и чужди автори , занимателни игри, посещения на културно-исторически забележителности в района.

По време на академията бе издаван и детски седмичник „ Наше лято”. „Нови акценти на „Академия 2014” бяха гостуванията на театър „Любомир Кабакчиев” със спектакъла „Косе Босе”, на експерти от РЗИ-Стара Загора като лектори на различни теми като „Здравословно хранене при учениците”, „Превенция от зависимости” и екологично образование”, разказва Кожухарова.

Тя допълни, че с всяка изминала година Лятната академия печели нови привърженици и ако през първата година в нея са участвали едва 20 деца, то през тази броят им е над 100 и то не само от община Казанлък, а и деца от други градове и държави, които гостуват в града. „Академията” бе закрита с изложба от детски рисунки, създадени по време на часовете прекарани в библиотеката.