Чирпан празнува

Фамилия "Тоника" и Рок фест за тържествата

На 5 и 6 септември община Чирпан празнува.
След Освобождението на България през 1878 г. гражданите на Чирпан са сред първите, които започват организирана борба за обединението на България и записват името на града в революционната летопис на Съединисткото движение, затова на датата 6 септември (Деня на Съединението) се отбелязва празникът на града. Тук са родени поетът Пейо Яворов, художникът Никола Манев, революционерът Стоян Заимов.
Общината се е подготвила с богата празнична програма в два дни. Още на 5 септември ще бъде открита изложба на деца от Арт ателие към Центъра за обществена подкрепа - Чирпан с ръководител Елена Понева. Същия ден от 17.30 часа ще се състои футболна среща между ветераните на ФК "Ботев" - Пловдив и ФК "Чирпан".
От 19.00 часа е предвиден музикално-поетичен спектакъл "Да бъдеш или да не бъдеш на 36" с участието на Йоана Буковска, Кристиан Андерсен, формация "Froya Project", балет "Арабеск" и др.
Тържествата на 6 септември започват от 10.00 часа с Тържествено заседание на Общински съвет Чирпан. От 11.00 часа в Парк "Яворов" ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Съединението. От 11.30 часа ще бъде открита изложба на чирпански художници в Изложбена зала "Георги данчов - Зографина".
Вечерната празнична програма е от 19.30 часа на площад "Съединение", където жителите и гостите на града ще бъдат забавлявани от Фамилия "Токина" и квартет "Славей" с танцова формация. Финалът е предвиден от 21.00 часа в парк "Теньо Стоилов". Там ще се състои Рок фест Чирпан, в който ще участват Подуене блус бенд, грепя "Епизод" и група "Транс рок".