Валери Божинов се връща в Италия

Нападателят няма да запази много добри спомени от престоя си на "Герена"

Валери Божинов най-накрая си намери отбор извън България. Нападателят е харесан от италианския Тернана от Серия Б и подписва едногодишен договор с тях.

Божинов разтрогва договора си с Левски предварително. Той не тренира вчера следобед със "сините", защото замина за Рим. Там бе посрещнат от ръководството на Тернана, а след няколкочасови преговори с изпълнителния директор Викторио Коцела в Терни двамата си стиснаха ръцете.

Около 20 тифози на Тернана посрещнаха Божинов със скандирания: "Божи, вкарвай за нас". Тяхното желание е Валери да замени продадения на Лийдс капитан Мирко Антенучи, който отбеляза 19 гола в 40 мача в миналия сезон.

Валери Божинов напусна Левски след 20 мача и 8 гола от февруари досега, като последното му попадение в 93-ата минута донесе победата с 1:0 над Черно море на "Георги Аспарухов".

Нападателят няма да запази много добри спомени от престоя си на "Герена" - не спечели нищо с Левски и свикна да губи от ЦСКА.

За сметка на това, ще изпълни мечтата си и тази на Николета да живеят в Италия. Те ще бъдат повечето време разделени, защото Лозанова стартира седмично предаване по Нова Тв и ще се налага да си е в България за снимките.