Бойко Борисов: Победа с толерантни и мирни средства!

Хората избират партиите да управляват и ако не могат, ги сменят

От партия ГЕРБ дадохме 70 хил. лева за помощи и храни. 100 хиляди лева ще вземем решение да предоставим на кметовете на бедстващите райони. Дали сме милиони да помагаме на засегнатите от бедствието. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на откриванео на предизборната кампания на партията. „Последните месеци ни сполетяха много бедствия, разбира се, бяхме планирали това откриване на кампанията отдавна, а виждате, че то не се прави лесно”, каза Борисов и прикани всички присъстващи в залата да станат и за една минута да почетат паметта на всички загинали при бедствията в страната.

"Обещавам, че общините отново ще си отдъхнат. Само ГЕРБ е независима партия".

„СДС – унищожиха го, когато царят дойде, НДСВ, не бивало нещо - за четири години ликвидираха и НДСВ. Целта беше да ни унищожат, защото се видя с цялата репресивна мощ не само, че не ни унищожиха, но ги победихме. Дано не прибегнат до други мерки, защото би било лошо за държавата”, подчерта още Борисов.
Лидерът на ГЕРБ посочи, че хората избират партиите да управляват, и ако не могат - ги сменят.
„Видяхте, че най-добрата оценка я дава народът, кой как е управлявал. След метежа, който ни спретнаха, ми е ясно как февруари направиха всичко, включително и ЕРП-тата, които задържаха, миналата година”, допълни Борисов. „Ние сме именно затова - да отстраняваме грешките си и да се мъчим да ставаме по-добри, но след тези февруарски събития българите два пъти поред ни поставиха на първо място".

"Кадрите на ГЕРБ, експертният потенциал, могат да будят само завист в другите политически партии", категоричен бе лидерът на ПП ГЕРБ. Борисов добави, че само ГЕРБ може да строи инфраструктура. „Унищожиха „Струма”, същото като „Дунав мост 2”, а „Хемус” я извадиха от програмата”, заяви Борисов. „За всички стана ясно в какво финансово, икономическо положение е страната. БСП, ДПС и „Атака” щяха още да управляват, ако знаеха, че нещата са наред. Искат, убеден съм, че искат, но не могат. Когато обслужваш корпоративни интереси, когато има обръчи от фирми и какво ли не, няма как да ти се случат добре нещата. Има една истина – дойдат ли БСП на власт, спират европейските фондове, дойдат ли ГЕРБ, ги пускат."

"Изключително важно е, ние, особено ако сме първи, защото само народът може да ни подрежда, трябва от висотата на победата да не се подадем на реваншизма, макар че те толкова го заслужават".

„Много ми се иска поголовната сеч, която настана от ДПС и БСП преди година и два месеца, където бяха сменени всички кадри на ГЕРБ и от която г-жа Манолова се оплаква, с което нямаме нищо общо. Как няма да сменят, като шефът на ВЕИ и двамата му заместници са кандидати за депутати от БСП”, допълни още Борисов.
Борисов подчерта, че ГЕРБ не е антируски настроена и посочи, че трябва да сме умерени. „Трябва да сме силни, а действително много ми се иска да имаме успех не заради тази тъпа дума „власт”, не заради това да натрием на някого носа. Иска ни се нашият народ да се обедини и без външна помощ да надскочим омразите и да се опитаме да бъдем по-нормални, по-добри с нашите опоненти”, обясни Борисов. Бойко Борисов коментира и „Южен поток”: „Ние сме за строителството, спазвайки европейските правила. Такова е мнението на целия ЕС”.

"За мен не е важно кой ще е премиер и не е редно предварително това да се поставя като въпрос". Лидерът на ГЕРБ подчерта, че при воденето на дебатите е важно представителите на ГЕРБ да аргументират позициите си, а не да се карат с опонентите си.
„Да спрем да занимаваме обществото с избори. Победа, с толерантни и мирни средства, на база на знания и умения”, призова Борисов.
С тези думи приключи официалното откриване на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в зала „Арена Армеец”. На откриването присъстваха над 14 000 симпатизанти на партията.