Остава бедственото положение в Опан и Раднево, отмениха го в Гълъбово

Река Съзлия е заляла пътя Русе-Свиленград

Отменя се  бедственото положение в Гълъбово. Това заяви Николай Тонев, кмет на община Гълъбово.

Било е взето решение да не се търси държавна помощ за справяне с положението, а подкрепа от местния бизнес, в това число двата американски ТЕЦ-а и „Мини Марица-изток” . В града действа и общинско предприятие, което разполага с техника и средства. От БЧК са изпратили одяла, топли завивки и дрехи за хората, пострадали при наводнението.

Николай Тонев каза още, че сутринта е имало лек инцидент на главния път Русе-Свиленград. „Река Съзлия е преляла и вода е заляла пътя. В момента там има екип на пътна полиция, който да ограничава скоростта, за да не възникне пътен инцидент”.

Бедственото положение в Опан част от община Раднево остава.
Наводнените частни имоти в Старозагорска област са над 200. Няма пострадали и блокирани хора. Водата постепенно се оттегля, но поради голямото й количество се очаква оттичането на продължи до средата на седмицата.
От днес започват огледите на общинските междуведомствени комисии за оценяване на щетите. Екипи на дирекциите по социално подпомагане по общини също започват огледи, за да разяснят на засегнатите от стихията хора възможността за получаване на еднократна помощ от 325 лева.