Цветан Цветанов посети възстановената църква „Света Богородица“ в село Русаля

Председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и областният председател на партията и кмет на Община Велико Търново Даниел Панов посетиха възстановената църква „Света Богородица“ в село Русаля. 

Още при влизането си в църквата, жителите на селото изказаха своята искрена благодарност към Даниел Панов и Цветан Цветанов за възстановяването на църквата. Възстановяването на храма е било едно от обещанията, които Даниел Панов е дал на жителите на Русаля през 2011 година, още преди да стане кмет. През 2012, когато Цветан Цветанов е отговарял за Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, Панов е кандидатствал с проект за възстановяване на храма.

Тогава са отпуснати 130 хил. лева. В днешния ден, когато се отбелязва Рождество на Богородица, Цветан Цветанов направи дарение на храма - свещник и икона, пресъздаваща библейска сцена. Отец Георги благослови дарителя и всички присъстващи кандидат-депутати от листата на ГЕРБ.

Той пожела просперитет, здраве и успех при справяне с делата след 5-ти октомври. Кметът Даниел Панов призова жителите на Русаля да се молят в този храм и да пазят и предават традициите на децата си. Цветан Цветанов призова всички да се помолят за пострадалите при наводненията от най-критичните райони на България – Мизия, Бургас, Берковица и да се помолят за връщане на тези хора към нормален ритъм на живот.

Отец Георги разведе гостите в новопостроения храм, за да им покаже прилежащата инфраструктура на църквата.
Той заяви, че все още не е поставена камбана, а за нея ще са нужни около 1500-2000 лева. Жителите на село Русаля нямат храм вече 22 години. Историята на построяването на църквата започва още в далечната 1858 година. През 1900 година е започнала да се сляга, а след това е затворена. Отец Георги извърши водосвет и раздаде курбан за здраве.