60 хиляди гости чакаме в Пловдив за "Нощ на музеите и галериите"

Мисия Пловдив

09-09-2014, 12:30

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

На разходка с Plovdivutre в Европейската нощ на музеите и галериите (СНИМКИ И ВИДЕО)

Над 500 артисти са подготвили 120 уникални спектакъла и пърформанса

Десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив стартира на 12 септември с участието на над 500 български и чуждестранни артисти, с над 120 събития, разположени в 90 различни локации в града.

За събитието в Пловдив се очакват повече от 60 000 души от цялата страна, съобщи на брифинг Веселина Сариева от фондация „Отворени изкуства”

В първия ден акцентът ще бъде върху традиционните участници – над 20 общински, държавни и частни музеи и галерии, които планират за събитието специални изложби, концерти и представяния. Във втория фестивален ден – 13 септември, ще се включат над 30 участника в програмата Култура и клуб – театри, университети, читалища, книжарници, клубове, барове, ателиета, работилници и други алтернативни пространства за изкуство.

В програмата Град и публични пространства в двата дни на Нощта ще се проведат изложби, концерти, акции, спектакли и представяния. На различни локации организаторите са планирали и специална програма за деца, които през целия уикенд ще забавлява най-малките. Освен пловдивските културни организации, в програмата участват много от най-активните културни организации, събития и фестивали в страната, както и най-големите културни институти и центрове към посолствата на САЩ, Великобритания, Чехия, Австрия, Франция, Корея, Италия, Финландия и други.