Кандидат-депутатите от ГЕРБ - Пловдив-град в помощ на две наводнени хасковски села

Ще продължим да помагаме с каквото можем, обеща кметът на "Източен" Петър Петров

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ - Пловдив-град помогнаха на пострадалите от наводнението жители на село Калугерово, община Симеоновград.

Мъжете, жените и младежите от листата на ПП ГЕРБ за 16-ти МИР работиха в две групи – едната почистваше от наносите и калта засегнатите пътищата, а втората – домовете на самотни и възрастни жители.

"Почти една трета от къщите в селото са с наводнени дворове, изби и приземни етажи. Много от пострадалите са предимно възрастни и самотни хора, затова бяха изключително благодарни за оказаната им подкрепа. Разговаряхме с кметския наместник на село Калугерово и го помолихме заедно да уточним най-неотложните нужди на засегнатите, за да продължим да помагаме с каквото можем" – обясни кметът на пловдивския район "Източен" и седми в листата Петър Петров. През месец юни той бе начело на доброволците от Община Пловдив, които работиха в помощ на пострадалите от наводнение във варненския квартал Аспарухово. От своя страна четвъртият в листата и бивш народен представител в 41-вото и 42-рото Народно събрание Стефан Дедев направи лично дарение.

От Калугерово представителите на ПП ГЕРБ – Пловдив-град заминават да помагат на димитровградското село Странско, което също пострада при бедствието.