Кандидат-депутати от Бургас, Варна и Ямбол почистиха вилни зони Черниците и Росенец

Те помогнаха за отстраняването на отпадъци и изнесоха стотици кофи с кал от домовете

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ в Бургас, Варна и Ямбол, както и много членове и симптатизанти на партията се включиха в преодоляването на щетите от наводненията  във вилна зона „Черниците” до село Маринка и вилна зона Росенец, близо до Бургас.

Във вилна зона Черниците Диана Йорданова, Семир Абу Мелих, Атанас Терзиев и Бончо Бончев, заедно с водача на листата на Ямбол Иван Чолаков и Димитър Иванов, се включиха в разчистването на наводнените къщи. Те премахнаха строителни отпадъци и помогнаха за издигане на нови огради. В Черниците потърпевшите от наводнението хора споделиха, че имат нужда най-вече от доброволци, които да разчистят натрупаните боклуци и техника. Те благодариха на представителите на ГЕРБ за бързата и адекватна реакция.

Сред първите, които показаха своята съпричастност и подкрепа, бяха водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева и кандидатът за народен представител Диана Йорданова, които още вчера се срещнаха с хора от вилната зона и заедно с тях огледаха пораженията от пороя и набелязаха най-неотложните действия, които трябва да бъдат предприети, за да се преодолеят щетите.

Ситуацията е още по-тежка във вилна зона Росенец, където кандидатите за народни представители от Бургас и Варна Снежина Маджарова, Рахим Ибрям, Рафи Янчев, Таньо Костадинов, Краси Кралев, Нели Петрова, Владимир Вълев, Николай Костадинов и други също се включиха в почистването.

Хората споделиха, че са загубили животни и фураж, и не помнят подобно бедствие в този район. Кандидатите за народни представители помогнаха за отстраняването на отпадъци, дъски и изнесоха стотици кофи с кал от къщите и дворовете на пострадалите.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен