Застъпници за пътна безопасност - Добрич с призова позиция

Клипове от видеоконкурса „Пази и нас" ще бъдат излъчени в „Седмицата на мобилността"

Застъпници за пътна безопасност – Добрич останаха на 6 място от 156 активни доброволчески екипа от цялата страна.

На Младежка среща на Върха по въпросите за пътна безопасност – София, проведена от 8.09. до 10.09.2014 г, бяха наградени 10-те най-добри доброволчески екипа. Споделени бяха наболели проблеми и предпоставики за пътно транспортните проишествия.

В сградата на Европейската комисия бяха предложени и конкретни решения за повечето от проблемите. Но повече бяха похвалите към отделните общини, които са помогнали на екипите за осъществяването на техните цели.

Всички наградени получиха плакети, рекламни материали и медали с обещанието да продължът да се борят за каузата „Пътна безопасност". Някои от екипите получиха и финансова подкрепа за техните инициативи. Гости на събитието бяха членове на международната организация „Safty roads", които споделиха и своя опит в борбата с "Войната по пътищата".
Застъпници за пътна безопасност – Добрич имат да се похвалят и с още едно събитите. Клиповете от организирания по-рано през годината видеоконкурс „Пази и нас" ще бъдат излъчени в предстоящата „Седмица на мобилността".