На сесия на Общинския съвет в Казанлък днес ще решават отново за заем

Театърът да спре да плаща наем на сграда, от която се е изнесъл, е сред другите предложения

Поемане на краткосрочен дълг формиран от безлихвен заем от Централния бюджет с максимален размер 5млн. 845 хил. лв. е най-важният въпрос, сред общо включените в дневния ред 32 , който Общинският съвет на Казанлък трябва да разгледа на днешното си заседание. Това е проблем на всички общини в страната, които имат сметки в Корпоративна търговска банка.

Николай Златанов, председател на Общински съвет в Казанлък ще внесе на сесията декларация относно претенциите на казанлъшкото читалище „Искра” за заплащане на наем от Общински театър „Любомир Кабакчиев.

Претенциите на читалището са по силата на споразумение от 2012 година, което е със срок на действие три години и съгласно, което „Искра” осъди за първата година от това споразумение театъра да заплати над 50 хил.лева наем, въпреки че с решение на Общински съвет театърът беше изваден от сградата на читалището, съобщи Златанов.

Споразумението продължава да действа и съществува реалната опасност за следващите две години театърът да бъде осъден отново да плаща за сгради, които не ползва. В този смисъл считам, че с тази декларация трябва да подтикнем обществото, да вземе отношение по този въпрос, коментира председателят на Общинския съвет. Според него проблемът може да се реши като двете страни – театър и читалище, разрешат отношенията помежду си и прекратят тази война между общински институти.