Регионалното министерство подобрява връзката с гражданите чрез електронен регистър

Регистърът ще дава информация за проекти и ще събира мнения

Министерството на регионалното развитие представи електронен регистър на заинтересованите групи и инструменти, с които ще рекламира политиките си, свързани с информационната стратегия за регионално, общинско и градско управление.
Чрез регистъра различни групи ще имат достъп до информация и възможност за активно участие в сферите на регионалното развитие, електронното управление, архитектурата и градоустройството, инфраструктурата, устройствените планове, инфраструктурни проекти и геозащита, ВиК сектора, обновяване на жилища, образование, здравеопазване, административни услуги, младежки дейности, спорт и туризъм.

Регионалното министерство предлага и информационен бюлетин на заинтересованите страни.
Електронният регистър ще даде възможност на ведомството да събира мнения и становища по редица теми, създавайки по-тясна връзка между министерството и гражданите.

Той е разработен по проект „Усъвършенстване на управлението на националната политика за развитие на електронното управление  чрез разработване на Секторна информационна стратегия за регионално, общинско и градско управление и въвеждане на механизми за консултация и координация на МРРБ и останалите въвлечени в процеса страни за постигане на синергия на проектите на национално, регионално и местно ниво“.

За реализирането на проекта са били осигурени 477 799 лв. от Оперативна програма „Административен капацитет”, а бенефициент е Министерството на регионалното развитие.