135 първокласници ще прекрачат училищния праг в община Павел баня

Общината е готова за новата учебна година

135 са първокласниците в цялата община Павел баня по данни на директорите на училища за учебната 2014/2015 г. Общият брой на учениците за 13-те населени места на общината е 1246 души. Малчуганите, които ще прекрачат праговете на детските градини в общината, са 452, а от тях 188 са на възраст между 3 и 4 години.
Междувременно стана ясно, че са приключили изцяло ремонтните дейности по проекта „Енергийно ефективна образователна инфраструктура в община Павел баня” в училищата в град Павел баня, селата Горно Сахране, Габарево и Скобелево.
В Средно общообразователно училище „Христо Ботев” в град Павел баня учебната година ще започне нормално и с 36 първокласници. Новото през тази учебна година е, че стартира още една полуинтернатна група за самоподготовка с помощ от учител в следобедните часове, с което броят на групите в нашето училище става осем.
От Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в Павел баня се похвалиха, че разкриват нова паралелка в 9-ти клас по специалност „Кетъринг” в целодневна форма на обучение.
В момента текат довършителни ремонти в сградите на по-голямата част от детските градини и училищата на територията на общината, които ще приключат обаче до биенето на първия звънец на 15-ти септември.