"Нощта на музеите и галериите" се спуска над Пловдив

Мисия Пловдив

12-09-2014, 08:32

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

60 хиляди гости чакаме в Пловдив за "Нощ на музеите и галериите"

Над 500 артисти с 120 уникални спектакъла и пърформанса

В Пловдив тази вечер стартира десетата юбилейна "Нощ на музеите и галериите". Тя ще се проведе в рамките на два дни - 12 и 13 септември, като първият ден е запазен за Музеи и галерии, а вторият традиционно е посветен на Култура и клуб. Програмата на емблематичната проява за града под тепетата обхваща над 120 събития и 500 артисти, разпределени в 90 локации.

В първия ден акцентът ще бъде върху традиционните участници – над 20 общински, държавни и частни музеи и галерии, които планират за събитието специални изложби, концерти и представяния. Във втория фестивален ден ще се включат над 30 участника в програмата Култура и клуб – театри, университети, читалища, книжарници, клубове, барове, ателиета, работилници и други алтернативни пространства за изкуство.

В програмата Град и публични пространства в двата дни на Нощта ще се проведат изложби, концерти, акции, спектакли и представяния. На различни локации организаторите са планирали и специална програма за деца, които през целия уикенд ще забавлява най-малките. Освен пловдивските културни организации, в програмата участват много от най-активните културни организации, събития и фестивали в страната, както и най-големите културни институти и центрове към посолствата на САЩ, Великобритания, Чехия, Австрия, Франция, Корея, Италия, Финландия и други.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен