Цецка Цачева: Обществото е в дълг към учителите

Математиците от Плевен: Госпожо Цачева, благодарим ви, че възпитахте син – победител

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева и кандидатът за народен представител Ралица Добрева бяха на отчетното събрание на Съюза на математиците в Плевен. С няколко думи в началото настоящият председател на плевенската секция Диана Данова представи постиженията през отчетната година, като логично акцентът падна върху Балканиадата, чийто домакин бе Плевен. Приветствие към колегите си отправи и почетният председател на Съюза математиците в Плевен Снежана Чочева. Тя благодари на Цецка Цачева за съдействието й за предоставянето на помещение на Съюза на математиците.

"От 40 години съм в ръководството на Съюза на математиците и не можах да се зарадвам на такова нещо, така че сега се радвам от сърце. Благодаря ви, че ни подкрепяхте в организирането на Балканиадата. Най-много ви благодаря, че сте отгледали едно чудесно дете, което в световен мащаб представя българската математическа мисъл”, каза Чочева.

Цецка Цачева изрази своя респект към двете учителки г-жа Гогичева и г-жа Данова за усърдието, труда и вниманието, с които са доизградили математическия талант на нейния син. Перифразирайки един гръцки философ Цачева каза, че математиката не е всичко, но всичко опира до математиката. „Обществото като цяло е в дълг към учителите. Аз съм от учителско семейство. Майка ми сестра ми, етърва ми са учители и много добре знам, че всички сме в дълг пред тази професия. Вие обаче сте богати с друго. Вие имате удовлетвореност от това, което правите когато видите усмивката на вашите ученици след поредното спечелено състезание, след поредния медал. Виждате млади хора, научени от вас на постоянство, на упоритост, на труд, които изпитват към вас искрена благодарност. За първия учебен ден искам да ви пожелая от сърце да бъдете здрави”, каза Цецка Цачева – водач на листата на ГЕРБ за Плевен.