На 15 септември МУ-Пловдив посреща 990 първокурсници

Официалното откриване е в понеделник от 11 часа

На 15 септември от 11 часа академичното ръководство на МУ-Пловдив ще открие официално новата учебна 2014/2015 година, съобщиха от висшето училище.

През предстоящата академична 2014/2015 година, в която Медицинският университет чества своя 70-годишен юбилей, висшето медицинско училище ще обучава над 4 800 студенти. 
Официалната церемония ще се състои в понеделник от 11 часа в Аудиторния комплекс на университета за всички първокурсници, студенти и техните близки, за преподавателите и служителите на висшето училище.
След успешно проведената кандидатстудентска кампания 2014 Медицинският университет - Пловдив попълни всички места за обучение по държавна поръчка за специалностите в четирите си факултета и Медицинския колеж. 
670 първокурсници с прием след средно образование ще стартират своето редовно обучение в І-ви курс по държавна поръчка. В магистърските програми - 150 са медиците, 100 в специалност "Дентална медицина", 70 в специалност "Фармация" и 40 в специалност Управление на здравните грижи. 
В бакалавърска степен на медицинския факултет са записани 20 за акушерки и 90 за медицински сестри. В Медицинския колеж са записани общо 200 студенти по шесте професионални специалности за образователна степен "професионален бакалавър". 
От новоприетите първокурсници: 670 са български граждани по държавна поръчка, 250 - чуждестранни граждани и 70 български студенти - приети срещу заплащане.
Медицински университет - Пловдив ще запише за новата учебна година и 87 студенти след завършена степен на висше образование във Факултета по обществено здраве, където приемът на документи продължава. 
Отличниците от приемните изпити с максимален бал по отделните специалности със заповед на Ректора ще бъдат наградени с емблематичните за висшето училище подаръци - медицински слушалка, лекарска престилка, и учебници от хабилитирани университетски преподаватели.