Невероятно, но факт! Пияният граничен полицай само 0.3 промила алкохол в кръвта!


Пияният граничен полицай Костадин Стоянов, който уби 11-месечно бебе в с. Крушевец може да се окаже съвсем трезвен! Първоначално дрегерът отчете едва 0.63 промила алкохол, но кръвните проби са показали двойно по-малка концентрация. Това съобщиха запознати с разследването. Според неофициална информация, при изследването на кръвните проби е било открито съдържание от едва 0.3 промила алкохол. Резултатът е станал ясен още вчера, но от Окръжната прокуратура отказаха да го разгласят. Разследващите се оправдаха, че все още нямат окончателни резултати, защото чакали още експертизи, които били по-точни.
Роднините на загиналото дете са бесни и не вярват в сочените все още като неофициални данни за алкохола. Според тях граничният полицай е бил мъртво пиян и миришел отдалеч на алкохол.
Семейството се опасява, че убиецът на детето им може да избегне затвора и да се отърве само с условна присъда. Вчера бургаската прокуратура повдигна срещу задържания Костадин Стоянов обвинение по чл. 343 за причиняване на смърт при катастрофа, който предвижда от 3 до 10 години затвор. Граничният полицай обаче е с чисто съдебно минало – факт, който му дава право да поиска съкратен съдебен процес с признаване на вината. Това пък му дава право да получи наказание с 1/3 по-ниско от предвиденото.