Жандармерията се изтегли от Садово, две патрулки охраняват ромската махала

Спокойна е обстановката в ромската махала в Садово, където след битов скандал между съседи загина млад мъж, пронизан от нож, предава Радио Пловдив. 

Засиленото присъствие на полиция и жандармерия,  дошли веднага след  кървавия инцидент  в четвъртък предиобед  е предотвратило сигурна саморазправа и сблъсъци между  ромите в махалата,  които са възникнали веднага след убийството,  разказа кметът на Садово  Димитър Здравков.  

След  разговори с всички засегнати страни и местните старейшини, са получени уверения, че  няма да се допуснат  никакви ексцесии, поради което следобед  редът се охраняваше  от само два патрула полиция и жандармерия. 

Оказва се, че 28 годишинят Янко Щерев Михайлов  е загинал нелепо, заклан от жена, в опит да разтърве разярените си съседи, вкопчили се в кървав бой заради незаконен строеж.  Едното семейство -  Юлия и мъжът и  забъркали  хоросанов разтвор  за да строят някаква барака, която обаче  препречвала  входа към комшийската къща.  Съседите се  втурнали насреща и избухнала яростна кавга, в която паднал, смъртно прободен в сърцето от съпругата на другата фамилия невинният  младеж.   

Кметът на Садово  Димитър Здравков увери, че местната власт и полицията няма да допуснат саморазправа между  засегнатите фамилии. Същото обеща и главата на почерненото семейство – дядото на убития младеж – представил се като Славчо Карагьозов. За погребението на убития в събота в Садово  отново ще има засилено полицейско присъствие.