Таласъми, змейове и самодиви оживяват тази вечер

Заповядайте на "Нощ на музеите и галериите" 2014 в Пловдив

Творческа работилничка за миникартини V: „Нощем странни създания странстват по страниците...Престраши се да ги открием ЗАЕДНО!“ е част от "Нощ на музеите и галериите - Пловдив, 2014". Малките посетители ще могат да се запознаят с българските нощни бесове: караконджули, таласъми, самовили, змейове, полунощници, самодиви. Библиотекарите ще им ги представят чрез старобългарските митове и легенди, описани по страниците на сп. "Аз съм българче" . 

Децата ще могат да си тръгнат с брилянтно "зловещ" макиаж, с който да заприличат на героите от сп. „Monster Hihg“ и да участват в дизайнерско студио за нощни чудовищни същества. За най-креативните ще има и ужасяващо много награди от издателството. 

Всеки ще може да напише пожелание за лека нощ, но от името на страхотия и да довърши изречението „Сред книгите е страшно...!“. 

Създадените ужасно красиви произведения ще бъдат изложени в Детския отдел на библиотеката, където ще се срещнем днес.
От 18 до 20 ч. ще Ви очакваме в читалните, които ще бъдат украсени в цветни 'страхотии'. 

Доброволците от ЦРД /част от НАРД/ към библиотеката и от "Лео клуб - Пловдив" ще бъдат до Вас, за да не Ви е страх.  Те ще Ви гримират, ще помагат да направите най-страховитата дреха на съществото, което сте избрали да изобразите, ще Ви задават забавни задачки от списанията, а накрая ще 'свалят' /ако поискате/ блестящия макиаж с кърпичките на фирма "Tales".

Очакваме да носите усмивките си, защото ще правим весели снимки на всички участници в работилничката. 

Както забелязвате - приготвили сме СТРАХотна среща с Вас в библиотеката.

Престрашете се да се включите!