Легенда на "Айрън Мейдън": Щастлив съм, че мога да пея в Пловдив

Пловдив Лайф

13-09-2014, 15:35

Снимка:

trophyplus.org, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Твърд саунд огласи Нощ-та

Фронтмен на "Айрън Мейдън" забива на POLINEROOOCK fest

Blaze Bayley е за пети път в България, но за първи в града на тепетата

За мен е много вдъхновяващо и съм щастлив, че мога да пея в град – номиниран за Европейска столица на културата. Това заяви рок-легендата Blaze Bayley преди концерта си тази вечер в рамките на Петия PolineROOOCK fest, който се провежда във Военния клуб в Пловдив.

Blaze Bayley е за пети път в България, но за първи в Пловдив, където довечера с групата John Steel ще представят съвместния си албум "Freedom". Той се надява с изпълнението си да даде още един нюанс в културния календар на града. Съвпадениято с втория ден на Нощта на галериите и музеите, който се провежда в Пловдив Beyley коментира така: "Надявам се довечера публиката да знае, че е на рок-концерт, не в музей! Не съм достатъчно стар за музей ..."

В самото парче Freedom-Свобода Beyley е автор на текста и разказва част от историята на траките по нашите земи и приноса им за формирането на характера на съвременните българи. Признава, че е изкушен от историята.

Iron Maiden не липсва на Bayley, защото сега се чувства свободен от продуцентски къщи и може да ходи където си иска. Участието в такава световна банда е чест, но те отдалечава от пряк контакт с феновете, затова сега съм много по-щастлив, каза музикантът. След края на концерта довечера той обеща да раздава автографи и да се снима с публиката докато има желаещи.