Съдът реши: Полицаят-убиец остава постоянно в ареста!

Хващали Костадин Стоянов да кара пиян и друг път, има 4 нарушения зад волана

Граничният полицай Костадин Стоянов, който уби 11-месечно бебе на пътя остава за постоянно в ареста, реши Бургаският Окръжен съд. Мярката за неотклонение се гледа днес, а преди минути магистратите оповестиха решението той да остане в ареста.
По време на съдебното заседания Стоянов поиска от съда да бъде пуснат на свобода, защото трябвало да се грижи за семейството си. „Много съжалявам за случилото се, не е било умишлено”, каза полицаят в съдебната зала.
Прокуратурата обаче настояваше, че обвиняемият трябва да остане постоянно в ареста. Обвинителят изтъкна, че това не е първото провинение на Стоянов. За последните 10 години граничният полицай има други четири нарушения зад волана, сред които и шофиране след употреба на алкохол. Останалите му наказания са за превишена скорост.
По време на съдебното заседание стана ясно, че Костадин Стоянов имал увеличен черен дроб и пиел лекарства за това заболяване. Съдия Денчо Стоянов попита защо е консумирал алкохол, след като той е противопоказен при разширен черен дроб. Обвиняемият отговори, че се случвало да пие много рядко.
Граничният полицай е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 11-месечната Красимира Кънева. Обвинението е квалифицирано като тежко заради това че той е навлязъл в насрещното движение и след това се е качил на тротоар.
Прокурор Маджаров съобщи, че през 2004 година Стоянов отново е хванат да шофира след употерба на алкохол.
Адвокатът му Благой Потеров отговори, че тогава отново кръвната проба е била под 0,5 и не е наложено дори административно наказание.
Все още няма категорични данни за това с колко алкохол в кръвта е бил водачът по време на катастрофата. Пробата с дрегер е отчела 0,63 промила, а резултатът от кръвната проба е едва 0.3 промила. Има и трети резултат от изследване на урина, който е показал 0,43.