Хотелиери в "Слънчев бряг" излизат на бунт

Туристическият бранш иска Министерство на туризма

 „Съюзът на собствениците-Слънчев бряг” организира протестен митинг в района на бензиностанция „Еко” след гр. Ахелой. Протестът ще е на 17 септември 2014 г. /сряда/ и ще започне от 11.00 часа.

Целта на протестния митинг е да се ангажира вниманието на държавната и местната власт за решаване на проточилите се повече от десетилетие нерешени проблеми в туристическия сектор. Хотелиерите настояват за структуриране на самостоятелно Министерство на туризма в рамките на новото правителство на Република България. „Съюзът на собствениците-Слънчев бряг” настоява още за:

-Обособяване на националните курорти като самостоятелни единици със собствена структура, управление, финансиране и администриране на основните дейности

-Набелязване на мерки за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш, създаване на политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт

-Решаване на въпросите на инфраструктурата в региона- изграждане на четирилентов път от Летище-Бургас до к.к. „Слънчев бряг”

-Създаване на звено „Туристическа полиция” към органите на МВР и увеличаване на числения състав на РПУ-Несебър

-Преразглеждане на визовата политика на страната

Съзнавайки възможността на туризма и туристическата индустрия за икономическия просперитет на Република България, съзнавайки необходимостта, отрасълът да заеме водеща роля в националната ни икономика, „Съюзът на собствениците-Слънчев бряг” категорично и отговорно настоява държавата да поеме своите функции за решаване на проблемите в сектора. Позицията и исканията към държавата са приети на извънредно Общо събрание на сдружението.

На протестът са поканени всички граждани от гр. Ахелой, Равда, Несебър, също и обществени структури от целия регион, които са потърпевши от липсата на нормална инфраструктура в този натоварен пътен участък и които са съпричастни към туристическия бизнес. 

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"