Интерпол търси нашенец, напирал да снима порно в гробище

Човек от групата му се подвизавал в интернет с прякорите Ореховката и Сексдупето

Интерпол издирва родопчанина Ерджан Мехмедов за сексуална експлоатация на деца. Според данните на Международната организация на криминалната полиция, роденият в Момчилград на 22 март 1966 година мъж е издирван за убийство, незаконно притежание на оръжие и сексуално насилие над деца. Мехмедов се подвизавал в различни региони на България, имал е съучастници, съобщават полицейски източници, цитирани от 24rodopi.com и Блиц. Групата искала да снима порно филми и клипове в морга и гробище. Ерджан Мехмедов и двамата му приятели Ивелин и Ивайло контактували с деца в различни сайтове за запознанства и социалната мрежа Фейсбук.
Един от тях се представял като жена с името Наталия, Ореховката или Сексдупето. Преди две години Ивелин се сприятелил с 15-годишно момиче от София, като обяснил, че имат общи музикални интереси. Контактите преминали в скайпа, където „Наталия" карала детето да се разголва пред камера, пишела му цинизми. След това педофилът преминал към заплахи. Пращал на детето снимки на мъжки членове в момент на еякулация.
След известно време „Наталия", признала, че е мъж, и започнал да предлага на момичето да го снима в порнофилм в изоставен цех. Оттук насетне кореспонденцията станала зловеща - неизвестният заплашил момичето, че знае къде учи, ще я изнасили жестоко и ще я убие брутално.
Заплахите той прехвърлил в групова дискусия в скайп, където разказвал с вулгарни подробности намеренията си спрямо момичето. Пращал снимки на кукли с избодени очи и негови фотографии с дамски чорапогащник. Тогава непълнолетното момиче блокирало профила на мъжа в скайпа и изтрило данните си от Фейсбук.
Ивелин бил арестуван и по-късно освободен, защото бил с психическо заболяване, имал „жълта книжка" още от казармата в Момчилград. Диагнозата му е параноидна шизофрения и се лекува с хапчета. В Момчилград наричали Ивелин "Лудия редник".
Ивайло Цонев и Ерджан Мехмедов, които също за кратко били задържани, били гейове. За Ерджан Мехмедов е известно още, че трябва да излежи 6 години и 6 месеца за притежание на наркотици. Полицията не посочва подробности за извършеното от него убийство.
От Интерпол издирвали и осъдения в София за сексуални престъпления Емил Асенов Христов, роден през 1967 година в Кърджали.