15-21 септември: Идеализъм, реализъм или здравословен оптимизъм

Хороскоп

14-09-2014, 15:28

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Септември: Духовни ценности в материална реалност

Астрологична картина за периода 15-21 сертември

Все така продуктивна, макар и доста по-спокойна ще бъде третата седмица на Септември. началото на учебната година съвпада с прехода на Марс в Стрелец, където ще пътешества до края на октомври. Стрелец осигурява позитивна среда за Марс, сходна с неговата огнена природа. така образователните и себеусъвършенстващи процеси, с които обичайно сме заети в началото на есента, ще получат силна и обещаваща подкрепа, което ще привлече повече хора към програми и възможности откриващи им пътя към неизвестното, различното и онова, което излиза извън рамките на обичайните интереси и ежедневните занимания. Това ще стане съвсем очевидно когато в края на месеца Марс се включи в една от най-благоприятните и оптимистични астрологични фигури-голям огнен тригон образуван съвместно с Юпитер и Уран. Това е една уникална и много вдъхновяваща по характер конфигурация, която изисква специално внимание и отделна статия, но още от сега мога да поздравя, онези които имат подчертана огнена стихия в хороскопите, както и всички, които са свикнали да започват от там, откъдето другите спират, изправени пред ограниченията на на собствените си представи или непреодолими на пръв поглед препятствия. Те ще могат да се докоснат до безграничните мащаби на своя потенциал, да го опознаят, разгърнат и използват, което ще им позволи бързо и успешно да реализират най-смелите си мечти.
 
През тази седмица обаче Марс все още ще пристъпва плахо в територията на Стрелеца. В началото ще ни се налага да опознаем и по-неприятните му качества, които стават особено осезаеми когато се намира в приятелска среда. Мнозина, особено  мъжката половина на човечеството, ще започнат по самоуверено и явно да си служат със средства разчитащи на агресия и открита експанзия. Авантюри от всякакъв характер ще привличат всички ни с неудържима страст, което предвид тесния обмен между Марс и Нептун в края на седмицата, може да предизвика истински хаос и сериозни последствия. Въпреки това, всички ще усетим с облекчение краят на вредоносния ефект на Марс в Скорпион, който съвместно със Сатурн, създаде немалко травматични ситуации в обществения и личния живот, политиката и бизнеса. Слава Богу, това вече е минало и настъпва време да действаме открито и с размах, водени от личната си инициатива, собствените си идеи и житейска философия.
 
Именно идеите и житейските философии обаче и най-вече, противоречията в гледните точки по отношение на тях, могат да станат причина за сериозни конфликти в края на седмицата. Напрежението между Марс и Нептун може да припомни и отключи конфликтни процеси касаещи противоречия от шовинистичен и религиозен характер, поддържани с фанатизъм и липса на каквото и да е желание за приемане и уважаване на различията. На повърхността ще излязат и някои тайно развиващи се до момента процеси, които ще бъдат посрещнати и обсъдени с неочаквана откровеност и прямота. И докато в обществено социалния живот това би било по-скоро полезно за здравето на обществения организъм, то в личния ни живот подобни ситуации със сигурност ще бъдат съпроводени с болезнени преживявания. Истината не винаги е желана гостенка! Неприятни факти ще изплуват на повърхността и ще ни напомнят за стари грешки и пропуски, както и за онези случаи, в които предпочитаме "да заровим главата в пясъка" или да заобиколим проблема, вместо да го решим. В този период се засилва склонността към илюзии и погрешни преценки, а крадци и мошеници от всякакъв ранг и естество получават идеална среда за да разгърнат и приложат "качествата" и "уменията" си. Необходимо е максимално старание и много здрав разум за да избегнем уловките им. Необходимо е също да бъдем максимално скептични не само към нови хора в обкръжението си и техните предложения но и към нови храни, медикаменти и алкохол. Подчертана е опасността от епидемии и натравяния.
 
На помощ в сложния период в края на настоящата седмица, ще ни бъдат настроението и предпоставките, произтичащи от хармоничния обмен между Венера и Сатурн. Благодарение на него ще можем да разчитаме на по-реалистична оценка на фактите и контрол над авантюристичните пориви към преживявания и придобивки със съмнителна стойност. Критичността и вниманието към детайлите този път ще бъдат предимство, а не недостатък, което ще ни помогне да се ориентираме в сложната обстановка. Този обмен ще повлияе позитивно и върху укрепването на личните взаимоотношения, което изисква не толкова обещания и поетични уверения, колкото конкретни постъпки доказващи взаимна привързаност и отговорност.
 
Успешна и ползотворна седмица на всички!