Владислав Николов и Мартин Митев посрещнаха учебната година с учениците

Владислав Николов и Мартин Митев бяха на първия учебен ден в две плевенски училища

Кандидатите за народни представители Владислав Николов и Мартин Митев споделиха празника по повод първия учебен ден с децата от НУ „Христо Ботев” и ОУ „Климент Охридски” в Плевен. В изпълнения с детски надежди двор на училище „Христо Ботев” Владислав Николов поздрави учители, родители и ученици с първия ден от новата учебна година.

„Днес е празник, посветен на тържеството на духа и знанието, символ на стремежа към наука и просвещение”, каза Владислав Николов. Той пожела на учениците любознателност и всеотдайност към трупането на знания. „Днес най-много се вълнуват малките, които за първи път прекрачват училищния праг. Мили първокласници в училище ще намерите много нови приятели. Бъдете щастливи, здрави и усмихнати. Скъпи учители, отваряйте с любов вратата на знанието за първокласниците, а и за по-големите ученици. Бъдете неуморни в това да изграждате силни личности от нашите деца.”, каза още Владислав Николов. Той уважи празника и в детска градина „Иглика”. „Нека усмивките на тези прекрасни малчугани да разцъфтяват всеки ден в градината и за озаряват със своята лъчезарност родители и учители”, пожела Владислав Николов.

В навечерието на 30 годишния юбилей на ОУ „Климент Охридски“ кандидатът за народен представител от ГЕРБ за Плевен Мартин Митев поздрави ученици, учители и родители за първия учебен ден. „Днес е празник, посветен на тържеството на духа и знанието, символ на стремежа към наука и просвещение. На учениците най-сърдечно пожелавам любознателност и всеотдайност към трупането на знания, упорит труд и вяра във възможностите. Пожелавам Ви новата учебна година да бъде изпълнена с много успехи и хубави емоции!”, каза Мартин Митев. Той се обърна с благодарност и към учителите, които с всеотдайност и любов предават най-ценното – знанието. В ОУ “ Климент Охридски“ за първи път в класните стаи влязоха 124 първокласници.