Цветан Цветанов: ГЕРБ ще реализира девета победа на избори

Разумният вот за стабилна България е изключително важен, подчерта той

Истинската политика се води от сериозни и национално отговорни политически формации. Tова заяви в препълнената зала  на театър  Дом -паметник Панагюрище заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Той бе приудружен от водача на листата за депутати в 13МИР Пазарджик,  генерал Стоян Тонев и кандидатите за народни представители от Панагюрище Христо Калоянов и Стефан Мирев.

Цветанов призова хората да направят разумен избор и да подкрепят този, който наистина би могъл да управлява и да изведе страната от кризата. „Разумният вот за стабилна България е изключително важен“, подчерта Цветанов. Той призова хората да не забравят 11 май 2013 година и посочи, че една от целите на опонентите на ГЕРБ е да убеждават хората, че всички политици са маскари и да ги отблъснат от желанието да гласуват. „ГЕРБ, като национално отговорна партия, вече осем избора печели безапелационно и аз вярвам, че предстои да реализираме девета победа. ГЕРБ иска да има мнозинство за да даде тази стабилност, която всички искаме.

Ако избирателната активност надвиши 60% ГЕРБ ще има пълно мнозинство за да реализира приоритети и политики, и никой няма да е в състояние да ни постави условия. За нас управлението не е самоцел, а възможност да се реализират управленски идеи. Ние поемаме тази отговорност“, подчерта Цветан Цветанов.

„Когато управлява БСП еврофондовете са спрени“, припомни заместник-председателят на ГЕРБ и даде пример, че през 2009 усвояването е било едва 1%. „Правителството на Орешарски трябва да носи отговорност затова, че през 2013 година не подписа споразумение с Европейската комисия и лиши България от средства по новия програмен период. Убеден съм, че за първи път в България ще има една партия която ще може да повтори мандат с един и същи министър-председател Бойко Борисов“, заяви Цветанов.

Водачът на листата в 13МИР Пазарджик генерал Стоян Тонев посочи пред привържениците на ГЕРБ, че е необходима реформа в здравеопазването и България трябва да приеме така наречения скандинавски модел, който вече се е наложил успешно в Европа.
Христо Калоянов, кандидат за втори мандат като народен представител от ГЕРБ посочи проблемите в социалната политика в страната. Той каза, че сегашното правителство е спряло пенсионната реформа, в резултат на което се е увеличил броя на пенсионерите, което от своя страна е довело до допълнително натоварване на бюджета.