Тържествено откриха новата учебна година в община Гълъбово

Кметът Николай Тонев поздрави всички ученици

Общо 1310 са учениците от 5-те училища в община Гълъбово, включително и средните, както и основното училище в село Обручище, общият брой на първокласниците е 128.
В гр. Гълъбово са сформирани предучилищни подготвителни класове в I-во ОУ – две групи – едната от петнадесет 5 годишни, втората от деветнадесет деца на 6 годишна възраст, във II-ро ОУ една група от 16 деца.
В детските градини в гр. Гълъбово, селата Обручище, Медникарово, Мъдрец и Главан общият брой на децата наброява 364, а 35 са децата които посещават ясла.
Празничният 15 септември стартира във всички училища с официална церемония по повод откриване на новата учебна година, както и с тематични за първия учебен ден песни и танци, представени от учениците на училищата.
Кметът на община Гълъбово г-н Николай Тонев изпрати поздравителни адреси и цветя по повод първия учебен ден на всички директори на училища и детски градини от община Гълъбово, а всеки един първокласник получи дестка книжка "Български народни приказки" със специално подписано от него пожелание.